Cherokee Heaven & Octavia Tamsen vandt i Billund

Skrevet af Nicklas Hungeberg.

Fredag eftermiddag bød på en regnfuld løbsdag i Billund. 

1. løb gav karrierens første sejr til Sarah W. Melsens Cherokee Heaven med Birger Jørgensen i vognen. Birger Jørgensen ville køre løbet i spids, men måtte slippe denne til Bent Svendsen og EM Elleven Cup, som insisterede. Derfor fik Cherokee Heaven et fint rygløb, og kunne vente med at sætte et angreb ind til sidste sving på Diego Di Kask, som var kørt fra. Cherokee Heaven vandt med en halv længde i fine 16,4/1900 for 0-klassen. Familien Hjortsballes Elmar Shadow besatte tredjepladsen i løbet for Mads Hjortsballe ligeledes i en 16 tid i karrierens første start. 

I 2. løb blev Astana nr. 3 kørt af Rene Kjær og trænet af Tina Eskesen. Astana blev sorteper i starten, og var sat af i tredjespor, hvilket tvang kusken til at bakke ned som sidste hest. Her sad Astana ind til opløbshjørnet hvor den på en fin afslutning leverede en tredjeplads i 15,3/1600m. Niels Ole Jensens Angelfromheaven blev kørt til en femteplads af Johnny Jørgensen. Hesten blev kørt i ryg hele vejen rundt, og fik aldrig fri angrebsplads. 

3. løb blev Excuse Me N L nr. 4. Kørt af Kasper K. Andersen og trænet af Per Bang Pedersen. 

4. løb besatte Paw Willumsen fjerdepladsen med Bindee Blue. Parret fik en hård start fra spor seks på 1600 meter, og kørte frem og havnede i en lang dødens. Med cirka 600 meter hjem blev den afløst af Will Power, men holdt fint ved ind til mål. Poul K. Sørensens Veto opnåede 5. pladsen i løbet efter en afventende rejse. 

6. løb blev Steffen Ris trænede Another Dream nr. 4 med Mads Hviid Nielsen ved linerne. Another Dream sad det meste af løbet i andet par udvendigt, men kusken valgte at blive siddende på bagerste langside da angrebene begyndte at komme i tredje spor. Hullet kom ikke tidsnok til at Another Dream kunne avancere, og blev derfor nr. 4 i tiden 16,9/2000m. 

I dagens formløb (9. løb) var Octavia Tamsen og Erik Hansen bare bedst for dagen. Parret vandt efter at have siddet det meste af løbet i dødens position i tiden 19,9/2000m. I samme løb blev J. C. Jacobsen og Prelude nr. 5 efter et løb i tredje par udvendigt. Benjamin Bang Pedersen og Nuka Lendalund blev nr. 6 efter en rejse i tredje par indvendigt.